Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου:Eξόρμηση σήμερα για μάζεμα μανιταριών !

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΛΛΟΓΗ - ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΑΘΗΜΑ - ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑ!

Ο καιρός φέτος την άνοιξη ήταν βροχερός και οι ζέστες των τελευταίων ημερών βοήθησαν πολύ στην ανάπτυξη των μανιταριών στα ορεινά.
Έτσι, η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου άδραξε την ευκαιρία και διοργανώνει εξόρμηση για μάζεμα μανιταριών με πρακτική και θεωρητική διδασκαλία από τον εξέχοντα μανιταροκυνηγό Θανάση Ντίνο και, στο τέλος, μαγείρεμα όσων μανιταριών μαζέψουν οι συμμετέχοντες στο εστιατόριο «Μοσχομάντσα» στον Παρακάλαμο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Μαΐου και η συνάντηση των ενδιαφερομένων θα γίνει στις 10.00 το πρωί, μπροστά στη Μοσχομάντσα, στον Παρακάλαμο, από όπου και θα ξεκινήσουν για τη συλλογή των μανιταριών.
Για δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

  • Εμφανίσεις: 18

Ηγουμενίτσα:Αναβάθμιση του Οδικού και Αστικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού,

Αναβάθμιση του Οδικού και Αστικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού, προϋπολογισμού 8.037.073,29€
 Με την αριθμ. 263/2019 (20-05-2019) πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε η προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημοπράτηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού φωτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 8.037.073,29€.
Ειδικότερα, το έργο συνίσταται στον σχεδιασμό, χρηματοδότηση και κατασκευή, τεχνική διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του συστήματος και των υποδομών του συνόλου του οδικού και αστικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συστημάτων ελέγχου και συνοδευτικών έργων, στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ήτοι στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από αντίστοιχα νέας τεχνολογίας (LED) με σημαντικά μικρότερη κατανάλωση, στην αποκατάσταση των βλαβών/φθορών, που αφορούν στις υποδομές του εν λόγω δικτύου και σε λοιπά συνοδά έργα, στην αναβάθμιση, συντήρηση και εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του δικτύου αυτού, καθώς και στην εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλεδιαχείρισης και ελέγχου της λειτουργίας του.
Στόχος του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με σημαντική μείωση της δαπάνης για τον δημοτικό και αστικό φωτισμό, κυρίως όμως θα συμβάλει στην εξάλειψη του φαινομένου της καμμένης λάμπας.
Αντικαθιστούμε πάνω από 7.000 φωτιστικά σώματα, εξοικονομούμε πόρους, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουμε το περιβάλλον.


  • Εμφανίσεις: 38

Με απόλυτη επιτυχία η πρώτη αρθροπλαστική καρπού στην Ελλάδα!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη αρθροπλαστική καρπού που έγινε στην Ελλάδα  για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης άρθρωσης!

Η επέμβαση διήρκησε   περίπου δυο ώρες, έγινε με  περιοχική αναισθησία μαζί με ελαφρά ύπνωση και ο ασθενής απέκτησε και πάλι τον «χαμένο»  του καρπό.

«Η αρθροπλαστική καρπού αποτελεί εξέλιξη αυτής που είχε καθιερωθεί επιτυχώς στο ισχίο και το γόνατο και δίνει πλέον λύσεις και στην κατεστραμμένη άρθρωση του χεριού» αναφέρει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού, που μαζί με την ομάδα του πραγματοποίησε την επέμβαση.
 Μέχρι χτες οι λύσεις, για την κατεστραμμένη άρθρωση του καρπού (από διάφορες αιτίες),  ήταν  η μόνιμη ολική αρθρόδεση του  σε ενεργούς χειρώνακτες ή η αφαίρεση τού εγγύς στοίχου (rowcarpectomy) σε γυναίκες κυρίως μειωμένων λειτουργικών απαιτήσεων.

Οι επεμβάσεις αυτές  (μόνιμη αρθροδεσία με πλακόβιδο και εγγύς καρπεκτομή ) παρουσίαζαν όμως  σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στις κινήσεις του χεριού.

Σύμφωνα με τον κ Ιγνατιάδη « η αρθροπλαστική καρπού παρουσιάζει το σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στην αρθροδεσία ότι διατηρείται η κίνηση του καρπού, ενώ στην αρθροδεσία ναι μεν εξαλείφετε ο πόνος και διατηρείτο η ισχύς, πλην όμως καταργούνταν εντελώς η έκταση-κάμψη του καρπού, στη δε εγγύς καρπεκτομή είχαμε μεν κίνηση αλλά υπήρχε σχετική αστάθεια και έλλειψη ισχύος».

Η αρθροπλαστική καρπού έχει πάντως ένα περιορισμό που αφορά την ανύψωση βάρους, για το οποίο ανάλογα με τον τύπο που επιλέγει κανείς δεν πρέπει να υπερβαίνει κάποια κιλά. Η διάρκεια νοσηλείας είναι συνήθως δυο διανυκτερεύσεις.

«Στην συγκεκριμένη επέμβαση η ομάδα μου  επέλεξε το μοντέλο  «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» ή “FREEDOM” το οποίο επιτρέπει κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνο έκταση-κάμψη, επιτρέπει και ανύψωση βάρους 8-10 κιλών μετά το πρώτο χρόνο από την εφαρμογή του. Φανταστείτε το υλικό σαν ένα μεγάλο ρουλεμάν που μπορείτε να το στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις με εγκεφαλική και μόνο εντολή στους μύες του χεριού» εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης.

 ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΚΗ  ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  που παρουσιάστηκαν σε δημοσιεύσεις και συνέδρια, στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατοντάδες  ολικές αρθροπλαστικές καρπού.

Οι περισσότερες αρθροπλαστικές που γίνονται σε νέους και αφορούν   πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα , ή εργαζόμενους που έχουν αρθρίτιδες καρπού!

Σε μεσήλικες και μεγαλύτερες ηλικίες οι αρθροπλαστικές εφαρμόζονται σε ρευματοπάθειες και βαρειές οστεοαρθρίτιδες.

Στο 90% των περιπτώσεων δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παραγγελία για το υλικό(custommade), δεδομένου του ότι στο σετ υπάρχουν όλα τα μεγέθη και το υλικό είναι σχεδόν έτοιμο(modular). Σε νέα άτομα η ενσφήνωση γίνεται χωρίς ειδικό τσιμέντο, ενώ σε μεγάλες ηλικίες χρησιμοποιείται κατά την τοποθέτηση ιατρικό τσιμέντο(δίκην πορσελάνης).

Κατά την διάρκεια της αποθεραπείας ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του γιατρού.

«Ο κυριότερος μετεγχειρητικός περιορισμός, καταλήγει ο κ Ιγνατιάδης, είναι η αποφυγή ανύψωσης βάρους με το επίμαχο χέρι μεγαλύτερου των πέντε κιλών το πρώτο έτος και μετά 8-10 κιλών. Η φυσικοθεραπεία αφορά την τελική απόκτηση πλήρους εύρους κίνησης, και ενδυνάμωσης».

Οι ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί με αυτή τη μέθοδο απέκτησαν  μεγάλο εύρος κίνησης (range of motion)  και επανήλθαν απόλυτα ικανοποιημένοι έχοντας ένα πλήρες followup για  5 χρόνια χωρίς άλλα προβλήματα.

               ΑΙΤΙΕΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ  ΚΑΡΠΟΥ

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και στατιστικά στοιχεία  τρείς είναι οι βασικές αιτίες για να υποστεί ο καρπός καταστροφική κάκωση. Αυτές είναι:

Ο τραυματισμός (μετατραυματική αρθρίτιδα ή οστικό έλλειμμα),
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα,
Η οστεοαρθρίτιδα (εκφύλιση χόνδρου).


www.ignatiadismicrohand.euwww.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

  • Εμφανίσεις: 39

Ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος οδοφωτισμού με LED στο Δήμο Κόνιτσας

Ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος οδοφωτισμού με συστήματα LEDστο Δήμο Κόνιτσας
 Με 3.664 φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας τύπου led μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα συμβατικά φωτιστικά σώματα του οδικού φωτισμού στις δημοτικές οδούς στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου Κόνιτσας.
Το έργο βρίσκεται σε στάδιο αποσφράγισης των δικαιολογητικών, κατακύρωσης και αποστολής όλων των εγγράφων για προσυμβατικό έλεγχο και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει εξοικονόμηση και μείωση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας κατά 65,25% με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη για το Δήμο Κόνιτσας.
Πρόκειται για ένα καίριο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.023.065,00€ που έχει ως στόχο τη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του δικτύου οδοφωτισμού με την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 75,44% και ταυτόχρονα την αναβάθμιση της ποιότητας του δημοτικού φωτισμού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

  • Εμφανίσεις: 44

Δήμος Ιωαννιτών:Μάθε έγκαιρα που ψηφίζειςΈκκληση στους δημότες, να αναζητήσουν εκ των προτέρων ηλεκτρονικά το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν την ερχόμενη Κυριακή, απευθύνει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Καθώς θα στηθούν τέσσερις διαφορετικές κάλπες (για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές), τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ιωαννιτών έχουν πολλαπλασιαστεί, γεγονός που συνεπάγεται και ενδεχόμενη αλλαγή στο εκλογικό κέντρο όπου μέχρι πρότινος ψήφιζαν οι πολίτες.
Επιπλέον, ενώ μέχρι τώρα οι ετεροδημότες ήξεραν ότι ψηφίζουν στον "Ευκλείδη", αυτό δεν ισχύει πλέον, συνεπώς πρέ
πει και αυτοί να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ελέγξουν πού ψηφίζουν. Συγκεκριμένα, οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα με την ένδειξη "μάθε που ψηφίζεις", που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών (www.ypes.gr).
Επίσης, ο πλήρης κατάλογος με τα εκλογικά τμήματα είναι αναρτημένος έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Να σημειωθεί τέλος ότι στο εκλογικό κέντρο θα υπάρχουν 2 αίθουσες στις οποίες πρέπει να προσέλθει κανείς για να ψηφίσει.
Αυτές είναι π.χ. η 235Α και 235Β οι οποίες βρίσκονται δίπλα δίπλα.
Στα τμήματα που λήγουν σε Α ψηφίζει για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές Εκλογές. Στο τμήματα με το γράμμα Β ψηφίζει για Δημοτικές - Κοινοτικές Εκλογές. Για τον ψηφοφόρο δεν έχει σημασία σε ποιο τμήμα θα προσέλθει για να ψηφίσει πρώτα.
Ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο πρώτο εκλογικό τμήμα και ψηφίζει δίνοντας την ταυτότητα του ή όποιο άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο απαιτείται. Ο ψηφοφόρος ψηφίζει και στις δύο κάλπες, μία για τις Ευρωεκλογές και μία για τις Περιφερειακές Εκλογές.
Ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο 2ο εκλογικό τμήμα ξαναδίνει ταυτότητα ενώ ψηφίζει ξανά σε 2 κάλπες. Με τον τρόπο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

  • Εμφανίσεις: 41

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS